Maia Morgenstern sustine proiectul primului teatru in limba engleza din Romania
Liviana Mustafa |
“Poate s-a mai incercat în România teatru în limba engleză. Este o iniţiativă curajoasă, pentru a deschide drumul, mintea şi imaginaţia. De foarte multe ori, bariera de limbă ne împiedică să luăm astfel de iniţiative. Şi acest lucru impune în mintea noastră un soi de prejudecată. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunoaştem. De aceea, se cuvine să deschidem o uşă, o fereastră şi să explorăm, să renunţăm la prejudecăţi şi complexe!”, încurajează Maia Morgenstern. “Un spectacol-lectură este cea mai rezonabilă soluţie dacă vrei ca piesa să fie făcută”, a mai precizat Cristina Bejan. Primul eveniment de acest fel din România, ca o piesă-test în faţa publicului bucureştean, a avut loc în primăvara acestui an, la Teatrul Foarte Mic, reluat ulterior, în luna iunie. Citeste tot articolul: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/830314/Maia-Morgenstern-quotsa-renuntam-la-prejudecati-si-complexequot-/
Inregistreaza-te pe Strada32 ca sa te conectezi cu romani din toata lumea si sa fii informat cu noutati din Diaspora. |
| Radu Simtion |
Unde, cand si cat costa un bilet la un asemenea spectacol, astept detaliile. Bine te am regasit, Liv! |
Liviana Mustafa |
Spectacolul a avut deja loc in primavara acestui an! N-am detalii despre ce urmeaza, scriitoarea urmeaza sa petreaca un timp in State intr-un program de pregatire. A fost intr-adevar o experienta interesanta care sper sa se repete curand, mai ales ca ideea unui teatru in limba engleza este primita cu atata entuziasm. Uite cateva detalii aici http://colombocalling.wordpress.com/ |
| Elena Predescu |
Este o initiativa incredibila si sunt convinsa ca va fi un succes! Romania are cu siguranta nevoie de astfel de idei si mai ales de astfel de oameni. Mi-e dor s-o revad pe Maia Morgenstern performand in stilul ei inegalabil intr-un spectacol, e intr-adevar o experienta! Ar putea cineva care a vazut-o performand in piesa O noapte furtunoasa, in noua abordare, sa impartaseasca impresii de la reprezentatie? |
| Ion Ion |
salut voi l-ati vazut pe Adrian Pintea interpretand Hamlet in engleza ? cu tot respectu' si admiratia ... mai bine mergeam la tetru in scotia de nord si intelegeam mai bine . e riscant si ... nu vad sensu' . mai bine s-ar promova tinerle talente ... care or fi ele . ca sa nu fiu partizan , nu dau nume . |
Alina Iacob |
Eu vad aceasta initiativa mai degraba ca pe un prilej de a promova teatrul romanesc. Un teatru in limba engleza in Romania trebuie sa aduca pe scena piese valoroase din toata lumea, accesibile evident in engleza dar si sa faciliteze intalnirea cu teatrul romanesc intr-o limba de circulatie. E o idee interesanta pentru expatriatii din Romania - si am inteles ca sunt multi - sa-l cunoasca poate pe Caragiale intr-o zi? Nu ma gandesc la Hamlet interpretat in engleza de catre un actor roman, mai degraba la O noapte furtunoasa, despre care se aude ca a avut succes in abordarea moderna, jucata in limba engleza! Poate fi riscant dar ar fi interesant sa stim ce ecouri ar avea!
|